هواپویش مبین

 

هوای فشرده خروجی از کمپرسور به علت محدودیت در میزان جذب رطوبت، رطوبت مازاد خود را به صورت قطرات آب (فاز کندانس) پس می دهد. که این آب اضافی در تله آبگیر (Water trap) جدا شده و هوای باقیمانده به سمت مصرف کننده ارسال می گردد.

نکته حائز اهمیت اینجاست که این هوای خروجی با دمای بالا اشباع از رطوبت می باشد به مرور با کاهش دما در خط انتقال مجددا این رطوبت به صورت قطرات آب در خط لوله مشاهده می گردد که باعث آسیب دیدگی شدید تجهیزات پنیوماتیک می گردد.

همچنین در بسیاری از پروسه های تولید و مصارف هوای فشرده مانند صنایع دارویی، نظامی، غذایی، صنایع الکترونیک و ... نه تنها رطوبت به صورت فاز کندانس (مایع) باید حذف گردد بلکه نیاز است تا رطوبت محلول در هوا نیز به شدت کاهش یابد که این میزان رطوبت مجاز را بصورت رطوبت نسبی (Rh%) و یا نقطه شبنم بیان می کنند. نقطه شبنم بسته به مورد مصرف هوای فشرده معمولا به صورت اعدادی از +7 °C، +3 °C، -20 °C، -40 °C، -70 °C، -90 °C بیان می گردد. با توجه به محدوده گسترده نقطه شبنم مورد نیاز در صنایع روش های گوناگونی جهت خشک کردن هوای فشرده وجود دارد که بسته به نوع پروسه انتخاب تجهیز و چیدمان بهینه از اهمیت زیادی برخوردار است.

درایرهای (خشک کن) هوای فشرده به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

الف) درایرهای تبریدی (خشک کن های تبریدی):

مبنای عملکردی درایر تبریدی بر اساس سرمایش و چگالش رطوبت محلول در هوا می باشد و می تواند نقطه شبنم تا +3 °C را تامین کند (چرا نقطه شبنم پایینتر امکان پذیر نیست؟) و همچنین رطوبت محلول را در حد 6 gr/m3 نگه دارد که باعث کاهش رطوبت نسبی به زیر 50 درصد آستانه شروع خوردگی فلزات می گردد که برای محدوده وسیعی از کاربردهای پنیوماتیک بهترین گزینه می باشد و عملا درایر تبریدی تاثیرات رطوبت، خوردگی و زنگ زدگی را در مصرف کننده ها به صفر می رساند.

ب) درایرهای جذبی:

این نوع درایرها (خشک کن ها) نیز بر اساس مکانیزم جذب رطوبت محلول در هوا توسط مواد جاذب رطوبت (Desiccant) عمل می کند که این درایرها به صورت دو ستونه بوده و پس از اشباع هر ستون با جابجایی مسیر حرکت بین ستونها قابلیت احیا مواد جاذب ستون قبلی توسط خود درایر به صورت اتوماتیک انجام می گردد.

این نوع از درایر ها با توجه به توانایی جذب بالا امکان رسیدن به نقطه شبنم تا -90 °C را دارا بوده (0.0001 gr/m3)  که بسته به نیاز مصرف کننده می تواند در نقطه شبنم های -20 °C، -40 °C، -70 °C، -90 °C طراحی و ساخته گردد.

کاربرد اصلی این نوع از درایرها در صنایع حساس مانند صنایع دارویی، ابزار دقیق، صنایع الکترونیک و ... می باشد.

بسته به میزان دبی مورد نیاز و نقطه شبنم مورد درخواست این درایر ها به دو صورت درایر های هیتردار (احیا با سیکل هوای گرم) و  بدون هیتر (احیا به وسیله هوای خشک ستون مجاور) طراحی و ساخته می شوند.

محصـولات

تلفن: 66581083 - 66581084

فکس: 66581107

آدرس دفتر:

خیابان کارگر شمالی حد فاصل نصرت و بلوار کشاورز ساختمان سامان پلاک 1166 واحد 308

آدرس کارخانه:

احمد آباد مستوفی میدان پارسا خیابان انقلاب مرکز پژوهشهای علمی،صنعتی ایران

تلفن کارخانه:

56276027

تمامی حقــوق این وب ســایت متعلــق به شرکت هواپویــش مبیــن می باشــد